EC monetary union was inevitable, says Italy's Padoa-Schioppa.
Výber z referátu generálneho riaditeľa Talianskej banky na stretnutí s predstaviteľmi vlád, medzinárodných organizácií a výskumu v MMF, vo februári t.r. Rekapitulácia udalostí a krokov smerujúcich k zriadeniu menovej únie ES. Zdôvodnenie nutnosti krokov prijatých v dohode z Maastrichtu, pokiaľ ide o štruktúru únie, vzťah menovej a hospodárskej únie, ako aj menovej a politickej únie.