Evropská investiční banka - EIB: smysl a poslání. - Zahradník, Petr
Základná iformácia o EIB. EIB je nezávislá banka v rámci ES, založená v r. 1958 pre účely financovania kapitálových investičných projektov s cieľom zaistiť rovnomerný rozvoj ES. Sídlo má v Luxemburgu. Rámec pre činnosť EIB v ČSFR, Maďarsku a Poľsku. Kritéria globálnych pôžičiek pre financovanie malých projektov a všeobecné podmienky financovania projektov.