Real exchange rate targeting under capital controls. Can money provide a nominal anchor? - Montiel, P.J
Analýza otázky, či peňažná zásoba môže slúžiť ako nominálna kotva pre úroveň domácich cien. Ak existuje dokonalá izolácia medzi oficiálnym a neoficiálnym valutovým trhom, možno výšku domácej inflácie stabilizovať, ale iba za cenu zväčšenia rozdielu medzi oficiálnym a neoficiálnym kurzom. Ak izolácia neexistuje, infláciu stabilizovať nijako nemožno.