Teoretični koncepcii za valutnite kursove. - Christova-Balkanskaja, I.
Analýza súčasných teoretických koncepcií regulácie valutových kurzov, ktoré tvoria hlavný prvok peňažno-úverovej politiky. Rozčarovanie z keynesiánskej koncepcie vedie pri riešení nerovnováhy k uplatňovaniu plávajúceho kurzu. Skúmanie názorov globálnych monetaristov, ktorí predpokladajú, že návrat k fixným paritám povedie k relatívnej unifikácii tempa rastu vnútornej peňažno-úverovej masy v krajinách s rovnakým ekonomickým potenciálom.