Conference participants discuss new dimensions in regional integration. - Kane, S.
Úryvok z referátov prednesených na konferencii konanej pod záštitou Svetovej banky a Strediska pre výskum hospodárskej politiky (CEPR) v apríli t. r. Neúspech Uruguajského kola GATT a druhá vlna regionálnej integrácie brzdia ciele voľného a otvoreného systému svetového obchodu. Požiadavky mnohostrannej redukcie obmedzení obchodu. Hospodársky regionalizmus v rozvojových krajinách. Vyhliadky GATT v budúcnosti a odporúčania ďalšieho postupu v jeho rámci.