Economie et environnement: vers un développement durable. - Pearce, D.
Orientácia ekonomiky na životné prostredie. Princíp zachovania zdrojov. Treba odmietať zásadu, že ekonomika a ekológia sú dve odlišné podstaty. Je ťažké odhadovať škody. Náklady a výnosy zo zlepšovania ekológie. Prečo sa ničí životné prostredie? Ciele znižovania CO2. Smerovanie k politike rešpektujúcej ekológiu. (The Royal Bank of Scotland Review 1991, č.172).