K některým aspektům programu ekologizace dopravy v ČSFR. - Zeman, J.
Program ekologizácie dopravy by mal zahŕňať tri základné okruhy problémov: znižovanie ekologickej závadnosti jednotlivých druhov dopravy, minimalizáciu dopravných potrieb a reálnu preferenciu ekologicky šetrných druhov dopravy. Štátna dopravná politika a podpora investičná, finančné zrovnoprávnenie, regulácia dopravy v najcennejších oblastiach a technická podpora.