Produktion, Ökologie und Wirtschaftlichkeit ausgewählter Körnerfrüchte. Konsequenzen von Produktpreissenkungen und Faktorbesteuerungen. - Fuchs, C.
Analýza vzťahu ekológie a ekonomiky pri výrobe obilnín. Pokles cien v poľnohospodárstve prevádzaný stratami v príjmoch ale len miernym znížením intenzity výroby. Zdanenie umelých a ochranných látok. Prognóza presného ekologického efektu, predovšetkým zníženého používania prostriedkov na ochranu rastlín si vyžaduje aplikáciu simulačných modelov.