Wirtschaftsethik - Standder Forschung. - Herrmann, B.
Zdroje kresťanského chápania etiky v hospodárskom živote. Spravodlivosť, čestnosť a i. hodnoty v ekonomike a ich chápanie u A. Smitha, I. Kanta, M. Webera ai. Teleologické a deontologické etické teórie a ich interpretácie konania a výsledku. Hodnotenie ekonomických cieľov z hľadiska etiky. Charakteristika niektorých problémových okruhov podnikateľskej etiky (osobné správanie, pracovné podmienky, výroba a odbyt, prostredie, vzťah podnik - štát, medzinárodné ekonomické vzťahy).