Ethische Fragen in der betrieblichen Praxis eines international tätigen Unternehmens. - Jönck, U.
Niektoré vymedzenia etiky podniku a jej spätosť s kultúrou podniku. Uplatnenie etických princípov v základoch obchodnej politiky EXXON/ESSO. Potreba zohľadnenia rozdielov v kultúre spoločnosti kde podnik pôsobí. Uplatnenie diferencií. Uplatnenie diferencií cez decentralizované riadenie podnikania. Dosahovanie ekonomických cieľov v rámci určitých princípov so zohľadnením potrieb rôznych skupín (akcionári, spotrebitelia..).