Úpadek firmy v kapitalistickém, socialistickém i transformujícím se hospodářství. - Brada, Josef C.
Ekonomická úloha úpadku. Odlišnosť dôsledkov bankrotu firmy v ekonomickom systéme, kde je štát jediným vlastníkom výrobných prostriedkov od kapitalistického trhového hospodárstva. Rôzne dopady pre vlastníkov, zamestnancov i pre úverovacie organizácie. Analýza rozdielov v kapitalistickom hospodárstve, v centrálne plánovaných ekonomikách a v transformujúcich sa ekonomikách. Právny rámec teórie socialistického úpadku a politické aspekty úpadku.