Transakční náklady.
Voľba riešenia podľa tzv. transakčných nákladov predstavuje nový prístup k ekonomickej argumentácii, analýze a rozhodovaniu. Začala sa ujímať i na podnikovej úrovni. Niečo stojí aj udržiavanie celého ekonomického systému, ktorý je plný transakcií, prevodov ekonomického pohybu. Transakčné náklady sa musia zohľadňovať vedľa výrobných a predajných nákladov. Charakteristika teórií transakčných nákladov.