Nonnegativity restricted least squares combinations. - Gunter, S.I
Pri kombinácii prognóz časových radov sú nenegatívne váhy intuitívne významné a ich obmedzené odhady najmenších štvorcov majú pozitívne teoretické vlastnosti. Analytický dôkaz o vplyve takýchto obmedzení na prínosy čo do efektívnosti v závislosti na počte pozorovaní vo vzorke a priemernej úrovni radu. Porovnanie kombinovaných prognóz makroekonomických časových radov získaných nenegatívnosťou obmedzených najmenších štvorcov a inými kombinačnými metódami.