Uvést opět do života zásady hospodářské etiky. - Liška, E.
Zdôvodnenie nevyhnutnosti etiky v hospodárskom živote. Skúmanie toho, v čom tkvie ťažisko hospodárskej etiky, jej stála aktuálnosť. Nevyhnutnosť premietania princípov hospodárskej etiky do zákonodarstva, ktoré musí vytvárať hospodársky život zodpovedajúci ľudskej dôstojnosti, umožniť slobodné rozhodovanie a zodpovednosť a formovať také podmienky v hospodárskom živote, v ktorých sa môžu ľudia rozvíjať a produkovať syntézu hodnôt.