Čs. státní statistika v roce 1992. - Jílek, Josef
Prechod k trhovej ekonomike vedie ku zmenám aj v čs. štátnej štatistike. Úlohy FSÚ, ČSÚ a SŠÚ v nových podmienkach. Charakteristika faktorov spôsobujúcich zmeny v štátnej štatistike. Povaha inovovaných štatistických ukazovateľov. Dostupnosť štatistických informácií. Nároky na spravodajské jednotky.