Sovetskaja ekonomičeskaja kul'tura: nasledije i puti modernizacii. - Kuz'minov, Ja
Tradície a inštitúty, ktoré prekážajú realizácii trhových reforiem na území bývalého ZSSR. Vymedzenie pojmu ekonomická kultúra a jej štruktúra. Úrovne ekonomickej kultúry u J. Pearcea. Charakteristika troch vrstiev sovietskej ekonomickej kultúry: štátno-občinová tradícia, štátno-komunistická tradícia a národná trhová tradícia. Regionálne zvláštnosti: slovanský, baltský a moslimský typ. Metódy zmeny ekonomickej kultúry, inštitúcií a organizačných foriem.