Matieres premieres: peut-on stabiliser les cours? - Clerc, D.
Obrovský pohyb cien surovín znamená veľkú nevýhodu pre dovozcov i vývozcov surovín. Zdroj devíz. Silný pohyb dopytu. Meravosť ponuky. Kvázi-neúpech regulačných zásob. Nevyhnutné ovládanie výroby. Kompenzačné financovanie. (Alternatives économiques 1992, č. 97).