Magnitud y evolución de la pobreza en América Latina.
Vývoj biedy v rozvojových krajinách Latinskej Ameriky za obdobie 1986-90 a perspektíva v 90. rokoch. Analýza a grafické a tabuľkové spracovanie ukazovateľov dopadu biedy, spracovanie metódou NBI (základné neuspokojené potreby). Bieda v mestách a na vidieku vybraných krajín LA spracované metódou MIP. Dopad biedy vzhľadom na príjmy rôznych kategórií obyvateľstva.