Una estrategia de desarrollo rural para combatir la pobreza en América Latina. - de Janvry, Alain
Hlboká kríza od začiatku 80. rokov v Latinskej Amerike, ktorá ukončila 30 rokov nepretržitého rastu a rozvoja - ekonomické a sociálne dôsledky tejto krízy. Dôsledky zadlženia, pomalého rastu svetovej ekonomiky, depresie na poľnohospodárskych trhoch a protekcionizmu. Napriek tomu poľnohospodárstvo môže priaznivo ovplyvniť rast ekonomík LA. Nová stratégia rozvoja vidieka v LA.