Spor skvoz' gody. - Golobokov, V.
Názor, že myšlienka socializmu i napriek rozpadu socialistickej sústavy nie je prekonaná, idea sociálnej spravodlivosti patrí medzi základné duchovné hodnoty ľudstva. Rozbor sporu medzi Plechanovom a Leninom o tom, či je Rusko v r. 1917 dostatočne pripravené pre socialistickú revolúciu. Plechanov vychádzal z toho, že niet väčšieho nešťastia pre robotnícku triedu ako predčasné uchopenie moci, čo by mohlo viesť k negatívnym dôsledkom vo vývine. Lenin presadzoval diktatúru proletariátu. Aktuálnosť polemiky Lenina s Plechanovom.