Competruism: ideology with sustainable future. - Gunn, B.
Výklad teórie kompetruizmu vyvinutej pred viac ako 20 rokmi o nutnosti synchronizácie ekonomického, technického rozvoja a ochrany životného prostredia. Nutnosť prijatia nového socioekonomického poriadku kompatibilného s technickým rozvojom v informačnom veku. Doktrína informačného veku. Kybernetizácia operácií systému riadenia.