K problémom produktivity práce v poľnohospodárstve. - Murgaš, J.
V globálnej agrárnej stratégii sveta majú potraviny mimoriadny význam aj preto, lebo v dôsledku ich deficitu a chronickej podvýživy zomierajú ročne desiatky miliónov ľudí. V súčasnom svete pracuje v poľnohospodárstve takmer polovica činného obyvateľstva, pričom každý z nich produkuje potraviny približne pre 5 obyvateľov. V r. 1989 v ČSSR vyživoval jeden poľnohospodár asi 20 obyvateľov. Faktory, ktoré rozhodujú o úrovni poľnohospodárskej výroby. Perspektívy poľnohospodárstva v ČSFR.