Odměňování v zemědělských podnicích. - Turek, M.
Predchádzajúce predpisy pre odmeňovanie boli zrušené. Pri stanovení nového odmeňovania je potrebné vychádzať z toho, že odmeňovanie je nástrojom riadenia, hmotnej zainteresovanosti, motivácie ku zvýšeniu výkonnosti, zodpovednosti, identifikácie s podnikom a nástrojom zlepšovania výsledkov hospodárenia. Možnosti rôznych variantov mzdových systémov podľa konkrétnych podmienok. Odmeňovanie s individuálnym hodnotením. Odmeňovanie podľa dosiahnutej kvalifikácie a odbornej praxe na základe osobných tried a mesačných miezd.