Macroeconomic theory and the labor market. - Lindbeck, A.
Pojednanie o trhu práce v kontexte makroekonomickej teórie. Zdroje nezamestnanosti, stanovenie agregovanej zamestnanosti a nezamestnanosti. Účinky dopytových a ponukových otrasov na výrobkových trhoch na agregovanú zamestnanosť a nezamestnanosť. Problematika trvalosti a úpornosti a pretrvávania nezamestnanosti.