Njakoi problemi na bezraboticata. - Zareva, I.
Jedným z nazložitejších sociálno-ekonomických dôsledkov prechodu k trhovému hospodárstvu v Bulharsku je nezamestnanosť. Nezamestnanosť sa rýchlo zvyšuje, doterajšie opatrenia proti nej neboli účinné. Uvedenie charakteristických čęt, štruktúry nezamestnanosti a možností zvýšenia opatrení proti jej zvyšovaniu.