Zemědělství a stabilizace osídlení v regionech. - Marková, C.
Vplyv prechodu československej ekonomiky na trhové hospodárstvo na životné a pracovné podmienky vidieckeho obyvateľstva. Vplyv na stabilitu osídlenia a sociálnu mobilitu. Predpoklady rozvoja v aktivite samosprávy a dostatku financií. Príčiny vyľudňovania regiónov. Názory na občiansku angažovanosť. Funkcie regionálnej politiky.