Metodičeski podchod za opredeljane cenata na zemedelskite zemi. - Janakieva, I.
Cena pôdy sa skúma ako kapitalizovaná renta a vypočítava sa ako vzťah medzi pozemkovou rentou a úrokovou mierou. Prezentácia metodiky určenia pozemkovej renty, úrodnosti pôdy, fondovej náročnosti, výrobných nákladov, hodnoty poľnohospodárskej produkcie, rozdelenia čistého dôchodku medzi podnikateľa a vlastníka pôdy, a rentového dôchodku, výpočtu diferenciálnej renty a ceny pôdy.