Plata za zemlju - istočnik finansirovanija plodorodija počvy i obustrojstva selenij. - Vyskrebencev, I.K
Zákon Ruskej federácie o platbách za pôdu platný od 1.1.1992. Zavedenie normatívnej ceny pôdy a jej aplikácia v ekonomickej regulácii vlastníckych vzťahov k pôde. Odvodenie ceny od daňového tarifu. Systém daňových tarifov. Závislosť dane od kvality a úrodnosti pôdy.