Veřejné investice. - Nešvera, Václav
Ťažkosti s vymedzením verejných investícií. Konštituovanie kategórií verejného sektora, verejných investícií a formy ich financovania v súčasných podmienkach. Zdroje pre verejné investície. Úloha investícií vo verejných výdavkoch. Možnosť stimulácie hospodárskeho rastu prostredníctvom verejných investícií. Dôležitosť zachovať pri financovaní verejných investícií hospodársku rovnováhu a nezosilňovať inflačné tlaky. Aktuálne dôvody pre povzbudenie verejných investícií.