Peněžní zásoba. 2. Měnové dopady zavedení daně z přidané hodnoty. - Kinkor, Jiří
Zdanením pridanej hodnoty v jednotlivých fázach výroby dôjde ku zvýšeniu hodnoty dodávateľsko-odberateľských transakcií a tým ku zvýšeniu transakčného dopytu po peniazoch. Skúmanie primárneho zvýšenia celkového objemu transakcií z titulu podstatného rozšírenia platiteľov dane a odvodeného efektu tejto skutočnosti.