Propočty fiskálních a cenových změn po zavedení nepřímých daní. - Mervart, J.
Zavedenie len dvoch druhov nepriamych daní - spotrebnej dane z piatich odborov (SPD) a dane z pridanej hodnoty (DPH) prináša nové problémy: identifikáciu daňového základu, voľbu sadzieb daní, komparáciu fiškálneho výnosu u DPH a SPD a u obratovej dane, výpočet cenových indexov po zavedení DPH, určenie vplyvu zavedenia DPH a SPD na výdavky domácností a dopadov na jednotlivé typy domácností.