Tax reforms in developing countries. - Menck, K.W
Potreba zmien v daňovom systéme rozvojových krajín vzhľadom na rozpor medzi nízkymi daňovými príjmami a jestvujúcou štruktúrou daňovej legislatívy. Problémy pri realizácii zmien. Erózia daňového systému v dôsledku inflácie. Akademické prístupy k reformám. Uplatňovanie zjednodušených pravidiel pre rozhodovanie. Zavedenie dane z pridanej hodnoty. Neexistencia priaznivých východiskových podmienok pre túto daň. Ekologické zdanenie.