Kde obchodní zákoník nestačí. Pravidla platebního styku. - Žlebková, M.
Prax ukazuje, že obchodný zákonník neupravuje dostatočne platobné vzťahy medzi klientami a bankou. Všeobecnosť a dispozitívnosť príslušných ustanovení umožňuje uplatňovať v rôznych bankách rôzne pravidlá pre operácie s bežnými účtami. Preto ŠBČS vypracovala Všeobecné obchodné podmienky, ktorými sa určujú zásady vedenia účtov klientov v bankách, uskutočňovanie platobného styku a zúčtovania, podmienky vydávania a prijímania šekov a operácie so zmenkami.