L'action de la Banque de France en matiere de politique monétaire et de surveillance du systeme bancaire.
Tri hlavné funkcie a ciele Francúzskej banky pri uskutočňovaní menovej politiky. Činnosť pri úrokovej miere. Politika devízového kurzu a medzinárodné vzťahy. Francúzska banka ako štátna banka. Riadenie a dozor nad bankami a nad kapitálovým trhom. Kontrola činnosti úverových ústavov. Národná rada pre úver. (Banque de France, Dossiers écon. et monétaires sur l'étranger 1992, jún).