Pričiny i struktura infljacionnogo processa. - Lykova, L.
Inflačný charakter makroekonomickej štruktúry ZSSR. Nevyhovujúca štruktúra a vysoký stupeň monopolizácie. Prezamestnanosť a nízka produktivita práce. Nedostatočná kontrola peňažnej masy od konca 80. rokov. Inflačný potenciál na trhu výrobných prostriedkov. Inflačné vplyvy barterového obchodu.