Razdelenie truda v jedinom ekonomičeskom prostranstve. - Jevstignejev, V.R
Spoločná mena a spoločný ekonomický priestor bývalých zväzových republík. Hodnota rubľa. "Skrytý" kurz meny v rôznych republikách. Nerovnaká zainteresovanosť jednotlivých republík na spoločnom priestore. Účasť v medzirepublikovej deľbe práce a porovnateľnosť ekonomicko-štatistických ukazovateľov. Štruktúra dovozov a vývozov jednotlivých republík. Neexistujú dostatočné podmienky pre vznik spoločného ekonomického priestoru.