Rozdělení měny. Zamyšlení nad dalšími aspekty. - Rusek, Antonín
Fakt, že existujúci rozpočet federácie obsahuje jednostranné prevody zdrojov z Čiech a Moravy na Slovensko, by v prípade dvoch nezávislých mien vystupoval ako prebytok bežného účtu na československej strane a ako slovenský deficit. V prípade rozdelenia meny je zachovanie terajšieho stavu kapitálových pohybov nepravdepodobné. Výsledkom by bol všeobecný pokles ekonomickej aktivity na Slovensku i v Čechách. Predpoklady, ktoré by umožnili zachovať spoločnú menu.