Bílá místa v utváření peněžního trhu. - Vencovský, František
Peňažný trh ako dôležitá os transformovaného hospodárstva. Niektoré nedostatky peňažného trhu a osobitne platobného styku v ČSFR. Bielym miestom vo formovaní peňažného trhu sú predovšetkým priame platby medzi veriteľom a dlžníkom. Charakteristika oblastí platobného styku, v ktorých zaostávame: Zmenky, zástavné listy a štátne pokladničné poukážky. Možnosť využívania i rôznych vkladových listov a certifikátov peňažných ústavov.