Optimální hranice úrokové míry. - Plachký, M.
Úroková miera musí byť dostatočne atraktívna nielen pre dlžníkov, pre stranu dopytu, ale aj pre toho, kto úver poskytuje. Položky, ktoré úroková miera musí pokryť, aby bola atraktívna pre stranu ponuky. Súčasná úroková úverová politika zvýhodňuje podnikateľskú a podnikovú sféru na úkor drobného vkladateľa. Príčiny, prečo podniky žiadajú ďalšie zníženie úrokovej miery.