K rozdielom vo výkonnosti slovenskej a českej ekonomiky v prvom roku transformačného procesu. - Gabrielová, Herta
Základné charakteristiky vo vývoji slovenskej a českej ekonomiky. Vplyv zrušenia diferenciálnych príplatkov (dotujúcich vyššiu nákladovosť pri hospodárení v horších prírodných podmienkach) na slovenské poľnohospodárstvo a potravinárstvo. Rozdiely v materiálnej náročnosti a v pomere medzi rastom výnosov a nákladov oboch republík.