Model' dolgosročnogo ekonomičeskogo rosta. - Dadajan, V.
Štruktúra dlhodobého modelu vyjadruje trajektórie dynamiky základných makroekonomických parametrov pre dlhodobé intervaly. V matematickom vyjadrení logicko-funkčnej štruktúry modelu sa používajú ukazovatele HDP, hrubých investícií, hrubého exportu, hrubého importu, koeficient kapitálovej náročnosti, podiel exportu a importu na HDP a počet rokov. Nástrojom zobrazenia dynamiky ukazovateľov sú regresné funkcie. Prezentácia výsledkov realizácie modelovania na rozvoji svetovej ekonomiky a na prognóze rozvoja ZSSR.