El ajuste estructural de México: dos historias diferentes. - Kate, A. ten
Analýza významných zmien a posunov v hospodárskych politikách Tretieho sveta v 80. rokoch. Otvorenie sa svetu a jeho dôsledky - príklad Mexika - odbúravanie kvantitatívnych dovozných obmedzení. Vstup Mexika do GATTu v r. 1986. Hlboké zmeny makroekonomickej politiky Mexika v 80. rokoch. Stabilizačný program 1983-1985. Pakt ekonomickej solidarity v r. 1987 a jeho výsledky. Oživenie a stabilizácia v r. 1989-1991.