Kerülöutak, ösvények, zsákutcák. Privatizáció 1991-ben. - Voszka, É.
Základný pohľad na proces privatizácie v Maďarsku v roku 1991: vzrast súkromného sektoru, predaj štátneho majetku, privatizácia, resp. prestavba štátnych podnikov na akciové spoločnosti. Súkromný sektor sa stavia na vlastné nohy svojpomocne, do privatizácie vstupuje (vhodne i nevhodne) zahraničný kapitál, ostávajúce štátne podniky sa potichu privatizujú vytváraním akciových spoločností so zahraničnou účasťou. Príklady s vykupovaním podnikov bývalými vedúcimi pracovníkmi, formálne sú majitelia zamestnanci.