Klíčové otázky transformačního procesu a politicko-sociálního konsensu. - Zima, Z.
Skúmanie desiatich kľúčových otázok transformačného procesu, určenie toho, čo je nevyhnutným atribútom radikálnych reforiem a čo treba modifikovať. Rýchlosť realizácie reformy. Reštrikcia verzus expanzívna politika. Úloha štátu. Sociálne aspekty trhovej ekonomiky. Finančná sféra. Úloha ekonomickej infraštruktúry. Formy a postup privatizácie. Úloha zahraničného kapitálu. Vnútropolitické a medzinárodné politické predpoklady.