Norsko - strategické řízení rozvoje společnosti.. - Balcar, Jan
Ekonomická teória, reprezentovaná predovšetkým Ragnarom Frischom, a silné sociálne tradície vyústili v Nórsku do špecifickej formy strategického riadenia rozvoja spoločnosti. Potreba ďalších perspektív pri zostavovaní ročných štátnych rozpočtov viedla k zostavovaniu štvorročných, tzv. dlhodobých programov, ktoré sú predkladané parlamentu ako program vlády. Programy charakterizuje široký sociálny prístup.