Théorie des incitations et nouvelles formes de réglementation. - Laffont, Jean-Jacques
Rozhodujúca úloha nabádania dosiaľ nebola prítomná v ekonomike. Tradičné teórie a nová ekonomika riadenia. Riadenie maximálnymi cenami. Teoretické zhodnotenie. Realita mechanizmov maximálnych cien. Liberalizácia a privatizácia. Nástroje konkurencie. (Communications et stratégies 1992, č.4).