Marketing muss die kommunalen und regionalen Entwicklungen mit-gestalten. Markt-Bearbeitung in Ländern Ost-Europas. - Strothmann, K.-H
Závislosť medzi marketingom a oblastným rozvojom. Dezolátny stav logistiky ako činiteľa marketingového úspechu. Zlá kvalita dopravných sietí. Neatraktívne možnosti bývania a odchod kvalifikovaných odborníkov. Oblastná a komunálna politika, ich narušené väzby v nových spolkových krajinách. Úradníci a fungujúca správa.