Unternehmenspublizität und Konkurrenzwirkungen. - Ewert, R.
Reakcie konkurencie na publicitu podniku z ekonomického hľadiska. Vzťah povinnosti publicity a nákladov. Potenciálne nebezpečenstvo konkurencie. Verifikácia informácií a priame náklady na publikovanie informácií. Dva modely vzťahu publicity a konkurencie: konkurenčná situácia v rámci duopolu a pri vstupe podniku na dovtedy monopolistický trh. Zákonné úpravy publicity a ochranné klauzuly v rámci bilančného práva.