Factoring - metoda financování a krytí úvěrových rizik. - Marek, Petr
Factoring predstavuje predaj pohľadávky dodávateľom - výrobcom alebo vývozcom - špecializovanej spoločnosti. História factoringu. Predpoklady pre aplikáciu vývozného factoringu. Postup pri jeho uskutočňovaní. Charakteristika výhod vyplývajúcich z vývozného factoringu. Jediná factoringová spoločnosť v ČSFR je Transfinance, ktorá je členom medzinárodného združenia factoringových spoločností Factors Chain International. Bližšia charakteristika tohto združenia.