Szanse i skutki polityki proeksportowej. - Deniszczuk, M.
V r. 1990-1991 v rámci stabilizačného programu silne vzrástol poľský export, ktorý priniesol zisky a chránil podniky pred úpadkom. Vývoj dovozu a jeho využívanie. Obraty zahraničného obchodu za prevoditeľné ruble. Vývoz a dovoz za zmeniteľné devízy. Nástroje na uskutočňovanie proexportnej vývojovej orientácie obsahuje kurzová, daňová a úverová politika.